okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

Wires & Lights

A Chasm Here and Now is het verrassende debuut van het Engels/Duitse gezelschap Wires & Lights uit Berlijn. De band is opgericht in 2014, maar de mannen klinken alsof ze al tientallen jaren met elkaar spelen. Dat klopt natuurlijk ook wel een beetje, want frontman Justin Stephens was zanger en gitarist van de voormalige Britse 90’s gothrock/indie band Passion Play. Ralf Hünefeld, Gabriel Brero en Sebastian Hilgetag hebben op hun beurt ooit eens gespeeld in de formatie rond Frank Vollman (Frank the Baptist), met wie Justin samenwerkte op het album As The Camp Burns.

De muziek van dit viertal doet zelfs zo nu en dan de gouden tijden van The Sound herleven. Ik denk dat vooral bassist Gabriel daar debet aan is. Wellicht zijn er ook nog wel meer jaren ’80 invloeden te bedenken, maar voor het overige is dit gewoon een eigentijds post-punk album vol fraai gitaarwerk en pakkende songs met een melancholieke, donkere ondertoon.

De formatie bestaat uit:
Justin Stephens (zang/gitaar), Ralf Hünefeld (gitaar/synths), Gabriel Brero (basgitaar) and Sebastian Hilgetag (drums)

Drive (4:34)

Swimming (3:54)

Anyone (5:37)

24H (3:50)

Sleepers (4:52)

Cuts (4:58)

Controller: Resistor (4:37)

Dead to Us (7:20)

Electric (5:47)

Going, Going, Gone (4:59)

Share Post :

More Posts