okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

Drab Majesty

Andrew Clinco, of liever zijn androgyne spiegelbeeld Deb Demure, mag er op de foto dan wel stoer uitzien, zijn muziek is dat echter allerminst. En ook al klinken de dromerige gitaren, de dansbare synthesizerklanken en de zoetgevooisde stemmen weliswaar niet zo heel verrassend meer, het blijft op en top Drab Majesty: melancholiek, mysterieus en verslavend. Je haalt ‘m in ieder geval al snel tussen al die andere, hedendaagse synthwave bandjes uit en dan heb ik het niet over zijn witte pruik, de make-up of zijn grote zwarte zonnebril. Ook doet zijn ‘modern mirror’ je niet alles in één keer begrijpen. Het blijft immers een spiegel, die afhankelijk van je kijkhoek telkens weer wat anders laat zien.

Modern Mirror is een boeiende trip over de tweespalt tussen de moderne tijd en nostalgie. Het is ook een verhaal in diverse hoofdstukken geschreven door een liefdevol en droevig hart. Het gaat over obsessie en ijdelheid, maar ook over zelfreflectie en zelfbewustzijn.

Immers, de hopende mens blijkt toch hopeloos naïef te zijn in zijn hunkering naar de enige ware liefde.

A Dialogue (4:22)

The Other Side (6:04)

Ellipsis (5:06)

Noise of the Void (5:32)

Dolls in the Dark (4:51)

Oxytocin (3:55)

Long Division (5:04)

Out of Sequence (7:53)

Drab Majesty – The Demonstration (2017)

Drab Majesty – Careless (2015)

Share Post :

More Posts