okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

In Memoriam

Een klein berichtje op Twitter doet het heerlijke lentegevoel van gisteren als sneeuw voor de zon verdwijnen. En steeds meer kleine berichtjes volgen op die ene, zeer aangrijpende tweet.  Als de andere dag ook gerenommeerde websites dit trieste bericht van het overlijden met videoclip en al plaatsen, vlieg ik de trap op naar zolder en haal mijn plakboeken tevoorschijn. Ik sta ervan te kijken hoeveel foto’s ik nog heb gemaakt tijdens de concerten van Talk Talk in Utrecht Vredenburg, Exit Rotterdam en de landelijke fanclubdag in Hengelo. En daar zijn dan ook weer die leuke knipsels. De verhalen, de recensies, de foto’s en de songteksten, ze stammen uit Hitkrant, Smash Hits, Muziek Express, Popfoto, Vinyl, Oor en zelfs Bravo!

Plotseling besef ik dat dit verstofte plakboek op zo’n moment waardevoller is dan ooit tevoren. Het zijn namelijk deze plakboeken, de bijzondere ontmoetingen van weleer en de muziek die de mooie herinnering levend houden. Ik ben hier nog zeker wel de hele dag, nee… de hele week, nee… tot mijn laatste snik mee bezig. Ik word er nu zelfs weer blij van! Het overlijden op 64 jarige leeftijd van deze muzikaal zeer begaafde, vriendelijke en toch ook wel een beetje verlegen jongeman uit een ver ver verleden blijft natuurlijk te allen tijden erg verdrietig. Ook al heb ik ruim twintig jaar niets meer van Mark Hollis vernomen.

Ik durf het nu eindelijk te schrijven:

Rust zacht, Mark!

Mark Hollis tijdens een concert in Rotterdam
Mark Hollis stapt uit de tourbus, Hengelo, 1985
Mark Hollis deelt handtekeningen uit, Hengelo, 1985
Mark Hollis op de foto, Hengelo, 1985

Share Post :

More Posts