okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

Lunatic Soul

Fractured

Fractured is de langverwachte opvolger van het schitterende Walking on a Flashlight Beam uit 2014. Het is alweer het vijfde album van Lunatic Soul, een solo project van de Poolse Riverside frontman Mariusz Duda. Ook op dit album is het verwerken van een aantal persoonlijke tragedies het thema, zoals de plotselinge dood van zijn goede vriend en mede bandlid Piotr Grudziński, die werkelijk prachtig gitaar kon spelen en het trieste overlijden van zijn eigen vader.  De nog altijd mooie en ingetogen zang van Mariusz Duda klinkt daarom misschien nog wel intenser dan ooit. Voor hem betekende het maken van dit album immers het ‘ontwaken’ na een aantal zeer droevige gebeurtenissen in het afgelopen jaar.

Het muzikale spectrum op dit album is verder erg breed te noemen. Ik hoor van alles voorbij komen. Van een hartverscheurende saxofoon en een rollende basgitaar naar prachtig drumwerk tot een uitgebreid arsenaal aan elektronica. Nieuw is het subtiele vioolspel door het Poolse Sinfonietta Consonus Orchestra in Crumbling Teeth And The Owl Eyes en A Thousand Shards of Heaven en ook dit keer klinkt het weer helemaal “Lunatic Soul”: meeslepend, dromerig en vooral hypnotiserend mooi. Maar het zijn vooral de verdraaid knappe composities, die mij blij maken en soms zelfs diep ontroeren. Als ik dan helemaal ben gesmolten tijdens het prachtige A Thousand Shards of Heaven had ik natuurlijk al lang besloten dat dit het volgende meesterwerkje van Mariusz Duda is geworden.

Discografie

Lunatic Soul, 2008

Impressions, 2011

Lunatic Soul II, 2010

Walking on a Flashlight Beam, 2014

Fractured, 2017

Fractured

1. Blood on the Tightrope (7:19)
2. Anymore (4:37)
3. Crumbling Teeth and the Owl Eyes (6:42)
4. Red Light Escape (5:43)
5. Fractured (4:36)
6. A Thousand Shards of Heaven (12:17)
7. Battlefield (9:05)
8. Moving On (5:14)

Share Post :

More Posts