okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

Carptree

Neem er even de tijd voor en de sprookjesprog van multi-instrumentalist Carl Westholm en zanger/componist Niclas Flink zal als een spetterende musical aan je voorbij trekken.

Wat Carptree zo bijzonder maakt, is de manier waarop de altijd in de progressieve rock op de loer liggende frivoliteiten nooit zullen verzanden in eindeloos gefröbel, zodat het accent volledig op de zeer fraaie melodieën blijft liggen. Ondanks het vrijwel geheel ontbreken van gitaarsolo’s, deze instrumenten spelen slechts een bescheiden maar niet geheel onbelangrijke begeleidende rol, staat de muziek van dit symfonische powerduo niettemin zo stevig als een huis. Met het grootste gemak tovert Carl Westholm (Krux, Candlemass), hemelbestormende toonladders à la Keith Emerson of ijskoude flarden mellotron klanken uit zijn elektronische gocheldoos. Met een vast team aan fantastische muzikanten (No Future Orchestra) aan hun zijde, voelt het geluid ondanks al dat elektronische geweld toch heel organisch aan. Wat mij betreft is Carptree een van de allerbeste progressieve rockformaties van dit moment en dat is vooral te danken aan de perfecte uitgevoering van de ingenieuze composities.

Maar het mooist van alles is misschien wel dat we dit keer geen zeven jaar meer hoeven te wachten op nieuw werk. Dit zeer muzikale gezelschap uit Zweden heeft namelijk voor 2018 nóg een album op stapel staan!

Carptree

Carptree, 2001

Superhero, 2003

Man Made Machine, 2005

Insekt, 2007

Nymf, 2010

Between Extremes, 2016 (single)

Emerger, 2017

Share Post :

More Posts