okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

New Politicians

New Politicians, of je het nu mooi vindt of niet, is een naam die hoofdzakelijk ironisch bedoeld is. De band, opgericht in 2012 en afkomstig uit een bijna niet op de kaart te vinden dorp ergens in New Jersey, heeft twee fraaie EP’s, en een mooie langspeler uitgebracht.

Bij het beluisteren van Remission dacht ik in de eerste instantie dat ik met een héél ver weg verstopt album van Interpol te maken had. Of is dit album misschien wel – wat ik zomaar ergens heb gelezen – inderdaad de nieuwe plaat dat Interpol had moeten maken? Daar zit wel wat in: het staccato gitaartje lijkt op het eerste gehoor veel op het geluid van Daniel Kessler, de nogal springerige gitarist van Interpol en ook de liedjes klinken zo nu en dan erg Interpol.

Hoe dan ook, New Politicians geven het eerlijk toe. Ze hebben vast en zeker naar oude bands als Joy Division en The Sound geluisterd. Maar welk huidig post-punk gezelschap heeft daar nu niet naar geluisterd?

Maar let op! Dit nieuwe bandje heeft genoeg talent in huis om erg goede songs te schrijven. Zulke bandjes kom ik echt niet zo vaak meer tegen in post-punkland anno 2017.

De EP’s Alpha Decay en Drag a City, beiden uitgebracht in 2013, vind ik helemaal top.

Onlangs heeft deze band weer een EP uitgebracht. Room 101 bevat vijf nieuwe nummers.

Alpha Decay, 2013

Drag a City, 2013

Remission, 2015

Room 101, 2017

Tags:

Share Post :

More Posts