okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

Ulver

The Assassination of Julius Caesar

Is The Assassination of Julius Caesar werkelijk het album dat Depeche Mode is vergeten te maken?

Heel misschien wel en toch denk ik – tenminste wat dit album betreft – eerder aan een zwaardere uitvoering van recentere bands als Empathy Test (So Falls the World, Southern Gothic, Transverberation) en IAMX weliswaar zonder achtergrondzang, maar met dezelfde ‘gekte’ (Rolling Stone). De muziek op dit album voelt echter warmer aan, is complexer, experimenteler en heeft op dit laatste album, net als het IJslandse Kontinuum, maar dan anders, een aardige hoeveelheid pop en wave bij de wijn gedaan. Het heeft van alles wel wat.

Ik ga voor de aardigheid maar eens een keer spitten in de backcatalogus van deze Ulver. Het lijkt mij trouwens wel een hele interessante backcatalogus, zeker als mijn ‘Radio on Demand’ (alleen maar) Agalloch en Borknagar als vergelijkbare artiesten aanwijst. Zulke geluiden zou je bij het beluisteren van deze plaat al helemaal niet verwachten en die komen dus ook niet.

Share Post :

More Posts