okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

Feeding Fingers

Attend

Al jaren sta ik op de mailinglist van Justin Curfman. Al sinds Wound in Wall uit 2007. Ondanks dat ik dit een heel aardig debuut vind en ondanks de vele mailtjes die ik tot nu toe van hem heb mogen ontvangen, ben ik deze Amerikaanse jongeman die zich later in Duitsland vestigde en nu in Oostenrijk woont, gewoon een beetje vergeten. Of liever, ik heb hem zelfs volslagen genegeerd! Tot vandaag! Ik kreeg namelijk wéér een mailtje en Justin vroeg mij of ik misschien interesse had in zijn nieuwe album Attend. Justin leek dit keer wel heel zeker van zijn zaak, want de toon waarop hij mij dit vroeg dwong mij om te reageren.
Hoe dan ook, zijn mailtje heeft mij eindelijk zover weten te krijgen dat ik toch nieuwsgierig ben geworden naar hoe Feeding Fingers anno 2016 klinkt.

Op dit moment hangt Attend al vier dagen vrijwel ononderbroken aan mijn oren. Geweldig! Je blijft nieuwe noten ontdekken.

Omdat de muziek heel afwisselend klinkt, verveelt het ook niet. Curfman’s werk bestaat immers uit zoveel meer dan alleen mooie, melancholieke wave en post-punk liedjes en al doet zijn stem nog altijd denken aan het geluid van mijn andere favoriet – u kent deze meneer vast nog wel van het liedje A Forest – zingt Justin Curfman op dit nieuwe album zelfs beter dan ooit. Waar ik op Wound in Wall zo nu en dan ineen kromp door een snerpende falsetstem, heb ik mijzelf bij het beluisteren van deze al weer vijfde langspeler van Feeding Fingers niet kunnen betrappen op een dergelijke grimas.

Daarnaast zijn de composities prachtig en een aantal daarvan kun je dan ook gerust als single uitbrengen. De grappige tingeltangeltjes en de dromerige soundscapes op dit stijlvolle album fungeren als mooie intro’s dan wel fijne rustpuntjes en er is gelukkig niet te pas en te onpas met de vele excentrieke hele en halve nootjes gefröbeld, waardoor de artistieke uitspattingen netjes in dienst van de liedjes zijn gebleven. Feeding Fingers kleurt op deze plaat ferm buiten de lijntjes, maar ze maken er nergens een knoeiboel van. Da’s knap.

Het toepassen van doorgaans ongebruikelijke instrumenten, het hanteren van verschillende muziekstijlen en hoe “bizar” een combinatie ervan soms uitpakt: dit alles maakt van Attend een bijzonder fraaie en avontuurlijke luistertrip door Curfman’s eigenzinnige muzikale landschap.

Attend is like a box of chocolates! Ik vind namelijk alle chocolaatjes even lekker. Favorieten aanwijzen wordt alleen daarom al lastig.

Attend

Share Post :

More Posts