okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

Wire

Wire

De krasse knarren hebben het ook deze keer weer geflikt!

“Blogging” is een lekkere wave binnenkomer en op dit nieuwe album staan wederom een aantal nummers die weer lekker ouderwets ‘Wireaans’ swingen. De sound op “Wire” is wel nagenoeg eender gebleven en net als op de twee voorgaande platen hebben de liedjes geen losse eindjes en vooral geen rafeltjes meer.

De meeste songs lijken zelfs wat meer ingetogen dan op het vorige album Change Becomes Us uit 2013 en zijn het in een aantal gevallen enigszins trage en voortkabbelende deuntjes geworden (o.a. “Sleep-Walking”). Gelukkig staat er hier en daar nog wel een gitaarsnaren muur overeind en is deze stevig genoeg om weer even wakker te worden!
“Joust & Jostle”, “Octopus” en “Split Your Ends”, zijn mijn favorieten op deze schijf. Niet alleen vanwege het meer up-tempo karakter, maar het zijn ook de meer catchy popliedjes.

“Harpooned” is echter een totaal ondoordringbare muur geworden, en dit nummer sla ik op dit moment nog maar even over. Alsof de draadjes op dat moment helemaal in de knoop zijn geraakt en de hevig morrende bandleden minutenlang bezig geweest zijn om de snaren te ontwarren. Wellicht iets te langdradig misschien?

“Wire” zal desondanks deze minpuntjes toch wel een album worden, dat ik bij tijd en wijle graag uit de kast zal trekken. Net als al die andere Wire albums.

 

Tags:

Share Post :

More Posts