okkibox.net

Scrapbook

A Personal Blog About Music

Portfolio

Book of (Happy) Memories

Alles behalve sentimenteel

 

Ik hoorde het nieuws op de radio. “Adrian Borland, voormalig zanger en gitarist van de Engelse groep The Sound heeft vanochtend zelfmoord gepleegd door zichzelf voor een trein te gooien…..”

Dit is alweer acht jaar geleden en ik weet nog goed hoe ik reageerde. Zoals altijd, geloof ik dergelijke berichten niet… en nog steeds kan ik het niet geloven. Ontkenning, verdriet, woede… je kent het wel. Maar ruim zeven jaar (bijna) geen plaat meer willen horen van The Sound of Adrian?

Nog niet zo lang geleden heb ik het boek “Book of (Happy) Memories” gekocht. Het is zeker niet het dikste boek uit mijn collectie, maar ik krijg het niet uit. Het is ook niet het beste boek, want dat ligt al jaren in zo’n plastic doos van een bekend merk onder het bed. De verhaaltjes van mensen, die Adrian gekend of met hem gewerkt hebben, zijn wel leuk om te lezen (omdat ik alles wil weten over Adrian), maar al spoedig schieten de tranen mij in de ogen en dat terwijl ik normaal gesproken, alles behalve sentimenteel ben. Gelukkig heb ik ook kunnen lachen. Wat zou het grappig zijn geweest om Adrian onder de chocola uit z’n bed te zien stappen.

Verdwijnt dit boek nou ook in die doos ergens ver weg onder het bed? Ik kan het eigenlijk niet eens beschrijven, maar wat ben ik toch blij met al die mensen, die Adrian Borland nooit zijn vergeten en allerlei pogingen hebben ondernomen om op welk moment of op welke wijze dan ook, de herinnering aan mijn held levend te houden. Adrian is echter onbeschrijfelijk. Zijn liedjes komen recht uit het hart en gaan door tot op het bot. Je moet hem gezien én gehoord hebben….pas dan kom je misschien in de buurt van wat ik werkelijk voel….

O ja, dat boek en natuurlijk al die cd’s van Adrian? Geloof het of niet, maar die gaan nooit meer de kast in. Laat staan, dat ik deze verstop in een of andere plastic doos onder het bed.

Share Post :

More Posts